Klipp från Sakine Madons ledare.

Klipp från Sakine Madons ledare.

Klipp från Sakine Madons avslutande ledare i Upsala Nya Tidning, den 30 juni är hennes sista dag (tyvärr) som politisk chefredaktör för tidningen:

”En annan debatt jag minns så här i sommartider var när nakenbadet i Fjällnora riskerade att stängas. Ansvarigt kommunalråd, en miljöpartist, menade att ”barnfamiljer känner sig inte välkomna där vuxna människor går nakna”. Han hävdade även att nakenbadet inte skulle vara ”en allmänt accepterad miljö” (SVT, 16/6 2020). Det var fördomsfullt uttryckt, tyckte jag.

Nakenhet måste inte vara suspekt eller sexuellt laddat. Det kan betyda frihet, kort och gott. För barnfamiljer som för andra. Badet i Fjällnora har funnits i decennier, jag minns det från barndomen, och det är viktigt att det får finnas kvar. Också när prydhet är på modet.”

Väl talat!

Kontakta oss

snf(a)naturistforbundet.se
Byt ut (a) mot @ i adressen.

Öppettider

Kommer mer info senare

Translate »

Vi älskar Nakenfika så den här sidan använder Cookies. Om du gillar Cookies lika mycket som vi gör, visar du det genom att surfa vidare här. Om inte tackar vi för ditt besök den här gången.